Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan 2010


Verksamhetsplan 2010

 

Träningsverksamhet

Under april månad ska verksamheten komma igång med regelbunden träning för juniorer och seniorer. Styrelsens mål är att värna tregrensåkningen och vi önskar därför se så många som möjligt, främst bland juniorerna, åka slalom, trick och hopp. Träning kommer att organisera två dagar i veckan en dag med tränare (tis-tors) onsdagar är ungdoms kväll med start i början Juni. Målsättningen är att utöka antalet aktiva ungdomar i klubben och att få de redan aktiva att åka på fler tävlingar och utvecklas i sin åkning.

 

Tävlingar

2-juli kommer vi att ha en RLH-klassad tvågrenstävling i slalom och trick som ingår i stockholmsracet. .Vi önskar kunna genomföra en lika bra tävling som 2009 och vi hoppas kunna locka fler av kommunens invånare att komma och titta på tävlingen.

 

Vi ska återuppta Lida cup i grenarna slalom och trick 4-5 sep.

 

Klubbmästerskap ska genomföras i grenarna slalom, trick, hopp och wakeboard för juniorer och seniorer i dam- och herrklass.

 

Lida VSK ska representeras av tävlande på DM såväl som på Junior-, Senior- och Oldboys-SM. Förhoppningen är att kunna delta i lagtävlingarna på dessa tävlingar på ett bra sätt.

 

Vattenskidskola

Vattenskidskola för ungdomar ska arrangeras i juni med syfte att locka fler ungdomar till sporten och till vår klubb. Ungdomarna ska på skolan lära sig grunderna i vattenskidåkning och gärna prova på flera av grenarna slalom, trick, wakeboard (hopp).

 

Ekonomi

Klubbens ekonomi är god men målsättningen är att ytterligare förstärka likviditeten inför framtida investeringar och för att kunna utveckla verksamheten. Det är viktigt att få nya medlemmar när gamla slutar så att intäkterna via medlems- och åkavgifter bibehålls. Fortsatta satsningar på företagsuthyrningar och möhippor och svensexor bör göras för att säkra inkomsterna. Större ansträngningar för att förse föreningen med sponsorer vore önskvärt.

 

Båten

Båten är vårt viktigaste redskap och bör därför skötas noggrant. Serviceplanen för båten ska efterföljas. Styrelsens ambition är att byta båt minst vart fjärde år.

 

Anläggningen

Hoppbanan ska kompletteras så att den blir fullständig. Det påbörjade arbetet med att komplettera anläggningen med nödvändig utrustning för att kunna genomföra homologiserade tregrenstävlingar bör fortsättas. I detta ingår t ex att anlägga station för videomätning av hopp. Stationer för videoutrustning skall iordningställas i god tid för årets tävlingar.

 

En stor satsning för att förstärka funktionshindrades möjligheter att kunna utöva vår sport så obehindrat som möjligt är en framtida satsning på ett handikappanpassat båthus med målsättningen att funktionshindrade ska kunna ta in och ut båten själva.

 

Utbildning

Ungdomar utbildas i vattenskidåkningens grunder i vattenskidskolan, uppföljning av vattenskidskolan med ungdomskvällar och aktiv kontakt. Ökat samarbete med skolor med avsikt att locka fler ung-domar till sporten.

 

Båtförarutbildning ska hållas för intresserade. Fortbildning av båtförarna vad gäller hoppgrenen ska hållas. Lida VSK har relativt många domare inom klubben, men fler domare behövs alltid. Intresserade medlemmar bör därför ges möjlighet att gå domarutbildning.

 

Information

Informationen till medlemmarna är viktig och sker även framledes i huvudsak via hemsidan: www.vattenskidor.nu och ibland även via mail. Informationen till allmänheten på hemsidan bör förbättras och förenklas för att underlätta hanteringen av förfrågningar om bokningar och prova-på-åk.

 

Övrigt

Styrelsen i Lida Vattenskidklubb (Januari 2010)

Uppdaterad: 23 FEB 2010 20:51 Skribent: Rasmus Ehrengren

Postadress:
Lida VSK - Vattenskidor och Wakeboard
Rådstuguvägen
14135 Huddinge

Besöksadress:
Lida Friluftsgård, Lida Friluftsgård
14621 Tullinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info